Meditatie

De voordelen van Meditatie

Ontdek de kracht van DRU Meditatie

Ontdek de stilte in jezelf

DRU Meditatie

Wil je meer ontspanning, rust en balans ervaren? Heb je behoefte aan meer energie en helderheid? Veel mensen voelen zich tegenwoordig overspoeld door de vele prikkels die onze wereld met zich meebrengt. Slecht slapen, emotionele disbalans, hersenmist en spanning in je lichaam zijn veel voorkomende klachten. Meditatie is een fijne manier om je leven in balans te brengen.

Wat brengt het je?

Kortom: dagelijkse meditatie draagt bij aan je fysieke, emotionele en mentale gezondheid.

Integrale massage

‘Aanraking door middel van geraakt worden’

Voor mij is masseren iets dat als vanzelf gaat. Waar het voor mij vooral om gaat is de aanraking met aandacht. Met pure aandacht gericht op ontspannen en verzachten.

Wat is integrale lichaamsmassage?

Een integrale lichaamsmassage betekent de compleetheid in de aanraking op alle lagen. Integraal betekent voltallig en het geheel, waardoor jouw lichaam op alle lagen aangeraakt en geraakt mag worden. Dat is op holistische wijze verder dan de fysieke laag, de mentale- of psychische laag, de emotionele laag en de spirituele laag. Zodra jij yoga-, meditatie- of coach sessies komt volgen, kan het zijn dat we samen tussentijds afstemmen dat een integrale massage extra toegevoegd kan worden. 

Meer over de effecten van de integrale massage op de verschillende lagen:

Bloedcirculatie, lymfesysteem en spijsvertering

Een massage heeft een bijzonder positief effect op stimuleren van en het in beweging houden van zowel de bloedcirculatie als het lymfesysteem. Een mens heeft meer lymfevocht dan bloed in het lichaam. Lymfen kunnen alleen circuleren door beweging of buikademhaling. Nog een andere manier is dat lymfen en bloedcirculatie geprikkeld worden om door te gaan stromen. Massage kan je dichter bij jouw gevoel brengen. Massage kan jouw vochthuishouding in balans brengen of je spijsvertering kan op gang komen.

Energie en emoties

Bewustwording van jouw persoonlijke thema en van jouw levenskracht worden tijdens of na een massage helder voor jou. Er kunnen emoties loskomen of je voelt dat er bij jou weer energie gaat stromen. Alles staat in verbinding met elkaar, gericht op een moment van innerlijke rust. Soms is ‘los-laten’ zo’n lastig begrip, voor mij betekent het ‘toe-laten’ en een eerste stap in het mogen ontvangen en ontvankelijk zijn voor wat er komt.

Versoepeling gewrichten en lichaam

De massage kan behalve ontspannend ook dieper werken door middel van diverse massagetechnieken inclusief acupressuur. Afhankelijk van jouw behoefte of klacht wordt met druk met de duimen, vingers, onderarmen gewerkt. Verschillende drukpunten (op de meridianen volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde) worden aangeraakt om de doorstroming te beïnvloeden in jouw
lichaam. Mobiliseren en roteren van lichaamsdelen kan de soepelheid in jouw lichaam en je gewrichten versoepelen ondersteunend bevorderen.

Neem contact op